TÜM ÜRÜNLER PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT
TÜM ÜRÜNLER PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT
TÜM ÜRÜNLER PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT
Havlupan Radyatör Petek Temizleme

Havlupan Radyatör Petek Temizleme

Havlupan Radyatör Petek Temizleme ve Bakım

Radyatörümü veya Havlupanımı Nasıl Temizlemeliyim?

Radyatörünüzü hafif nemli bir bezle temizlemenizi tavsiye ederiz. Deterjan, çamaşır suyu, parlatıcı ve sert kimyasallar gibi maddelerin kullanılması ürünün yüzeyinin paslanmasına neden olabilir. Mecbur kalmadıkça ürünün içindeki suyu boşaltmayınız.

Radyatöre direkt olarak tatbik edilmese bile, aynı ortamda temizlik için kullanılan çamaşır suyu, tuz ruhu, boya sökücü vb. klor ihtiva eden asidik kimyasalların buharı ürüne zarar vererek korozyona neden olabilir.

Radyatörümde veya Havlupanımda Isınmama Problemi Varsa Ne Yapmalıyım?

Bu durumun birçok nedeni olabilir. En sık rastlanılan nedenler arasında radyatör veya havlupan içinde hava birikmesidir. Biriken havayı boşaltmak için purjör tapası bir tornavida yardımı ile gevşetilmelidir. Purjör deliğinden su gelmeye başlayınca, purjör tapasını tornavida ile yeniden sıkılmalıdır. Bu esnada pis su gelebileceği göz önünde bulundurularak etrafta kirlenebilecek eşyalar için gerekli önlem alınmalıdır.

Bu durumun başka bir nedeni tesisatta birikmiş çamur veya pislik olabilir.Bunun için tesisat bakımı yapılmalıdır. Hammam Bakım Hizmeti için tarafımıza ulaşabilirsiniz.

Tesisattaki Su Boşaltıldıktan Sonra Dikkat Edilmesi Gereken Husus Nedir?

Radyatörün içindeki suyun azalması ürünün aşınmasına neden olabilir. Bu nedenle çok kısa süreli olarak boşatılmasını tavsiye etmekteyiz. Eğer boşaltmak gerekiyor ise tekrar doldurduktan sonra radyatörün üzerindeki hava purjörünü tornavida ile gevşeterek içindeki havayı su gelinceye kadar boşaltınız. Bu esnada pis su gelebileceği göz önünde bulundurularak etrafta kirlenebilecek eşyalar için gerekli önlem alınmalıdır.

Tesisattaki Suyu Boşaltmak Zararlı mı?

Radyatörlerinizin içindeki suyu yaz aylarında, uzun süre kullanılmayacağı durumlarda veya tesisatın tadilat ve bakımı esnasında boşaltmayınız. Bu durumda suyun boşalmaması için giriş ve çıkış vanalarını kapatınız. Radyatörünüzün uzun süre boş kalması korozyona neden olabilir.

Tesisat bakımı nedir? Nasıl yapılmalıdır?

Bakım Hizmeti, Hammam Design Radyatör personeli veya anlaşmalı çalıştığı ve yönlendireceği teknik servis tarafından verilen tesisatlarda ve radyatörlerde mekanik temizlik ve/veya koruma kimyasalı uygulaması amaçlı yerinde hizmettir.

Satın almış olduğunuz Hammam markalı ürünleri uzun yıllar sorunsuzca kullanabilmeniz adına size yardımcı olabilmek için izleyeceğimiz yol hakkında derlediğimiz bilgilendirme metni aşağıdadır.

Tesisatlar da ve radyatörlerde mekanik temizlik ve/veya koruma kimyasalı uygulaması amaçlı yerinde hizmet olup; iki şekilde sağlanabilir.

1- Sentinel Firması İşbirlikteliği İle: Sentinel koruma kimyasalları satışı Hammam Design Radyatör tarafından yapılır, müşteri Sentinel firmasının ilgili servis numarasına yönlendirilerek bakım hizmetini Sentinel firmasından alması sağlanır. Bakım hizmeti Sentinel’den müşteriye faturalanır.

Sentinel Firması iletişim bilgisi aşağıdadır.

https://www.sentinelprotects.com/tr +90 216 225 07 17 nolu numarayı arayarak bilgi alabilirsiniz.

2- Sentinel koruma kimyasalları satışı Hammam Design Radyatör tarafından yapılır. Hammam Design Radyatör’ün anlaşmalı çalıştığı ve yönlendireceği teknik servis ile mekanik temizlik ve/veya koruma kimyasalı uygulaması yapılır. Hizmet bedeli Hammam Design Radyatör tarafından tahsil edilir.

Satın almış olduğunuz ürünü uzun yıllar sorunsuz kullanılabilmesi için tesisatınızın ve sistemde kullanmış olduğunuz suyun belirli koşulları sağlaması gerekmektedir.

Tesisatlarda oluşan korozyonun temel sebebi tesisat içinde dolaşan suyun içeriğidir. pH seviyesi, sertlik, klorür, sülfat, demir, silika, iletkenlik özellikleri suyun korozif olup olmadığını belirleyen kriterlerdir. İlerleyen dönemlerde dairedeki radyatörlerde korozyon, delinme vb. arızanın oluşmasını önlemek üzere tesisat suyu ıslah edilmelidir. Tesisat temizliği yapılmadığı ve inhibitör ile şartlandırılmadığı sürece Tesisat kalitesi ve tesisat suyu kalitesine bağlı olarak arızalar oluşacaktır.

Radyatörünüz kurulumundan önce tesisatta olabilecek, çamur, kireç, inşaat artıkları, yağ vb. kirlikler, tesisatta bulunan metal, plastik ve kauçuk parçaların zarar görmemesi için; nötr bazlı, asidik ve alkalik olmayan- BS7593- standardına uygun ve tescilli ürünler kullanılarak temizlenmeli ve temizleme işlemi sonrasında sistem suyuna, sistem içindeki alüminyum radyatörler ve diğer metaller ile kullanıma uygun tescilli inhibitör kullanılarak su şartlandırması yapılmalıdır.

Aksi şartlarda tesisat ve tesisattaki hatalar yüzünden ürünlerinizde ve tesisat sisteminde arızanın ve problemlerle karşılaşmanız muhtemeldir. Tesisat veya Sistem suyu kaynaklı hatalar sebebiyle ürünlerin hasar görmesi durumunda garanti koşulları sağlanmadığı için garanti geçersiz olacaktır. Sistemde temizlik veya korozyon inhibitörü kullanılmaması durumunda oluşacak hasarlar daha sonra gerekli kimyasallar kullanılsa bile giderilemeyebilir bu durumda sorumluluk müşteriye aittir. Multimetal (Paslanmaz, alüminyum, karbon çelik) ürünlerin temizliği, 6 aydan daha eski tesisatlar için Sentinel X400 Cleaner yeni kurulumu yapılmış sistemler için Sentinel X300 Cleaner ile yapılması ve sistemin Sentinel X100 korozyon inhibitörüyle koruma altına alınması önerilmektedir, böylece ürünler korozyona karşı korunmuş olacaktır.

Teknik servis hizmetleri müşterinin talebi ve rızası ile müşterinin göstereceği adreste, müşterinin ya da temsilcisinin de iştiraki ile gerçekleştirilir. Müşterinin ya da temsilcisinin mahalde bulunmadığı hallerde teknik servis hizmeti verilmemektedir.