TÜM ÜRÜNLER PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT
TÜM ÜRÜNLER PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT
TÜM ÜRÜNLER PEŞİN FİYATINA 3 TAKSİT
Radyatör Havlupan Seçimi Nasıl Yapılır?

Radyatör Havlupan Seçimi Nasıl Yapılır?

Radyatör Havlupan Seçimi Nasıl Yapılır? Nelere Dikkat Edilir?

Hammam Havlupanlar Hangi malzemeden imal edilmişlerdir?

Hammamonline.com olarak paslanmaz çelik, alüminyum ve çelik ham maddelerini kullanarak havlupan ve radyatör imalatı yapmaktayız. Üç metali de 26 senedir işliyor olmanın verdiği tecrübe ile havlupan ve radyatör kullanım alanlarını dikkate alarak aşağıdaki kısa bilgilendirmeyi yapmak isteriz;

Paslanmaz Çelik Havlupanın Özellikleri nedir?

Paslanmaz çelik malzemenin havlupan ve radyatör alanında kullanımı durumunda kaplama veya boyaya ihtiyaç duymaz. Paslanmaz çelik malzemenin kullanım alanı çok geniş olup, gıda sektöründe, hastanelerde kullanılmakta olup, en yakın örneği yemek yediğimiz çatal bıçaklardır. Hammamonline.com olarak paslanmaz çelik havlupanlarımıza 10 yıl garanti vermekteyiz. (bknz. Garanti Şartları)

Paslanmaz çelik havlupanın avantajı korozyon direncinin yüksek olması, hijyenik olması, çizilse bile çizildiği yerden paslanmamasıdır. Ayna yüzey veya fırça yüzey paslanmaz çelik havlupanınızın üzerinde boya veya kaplama olmadığı için zamanla kaplama veya boya düşmesi/çatlaması gibi bir durumla karşılaşılmaz. Dekoratif amaçlarla boyanmış veya kaplanmış paslanmaz çelik havlupanınızın garanti süresi sonrasında boyasında veya kaplamasında yaşanabilecek sıkıntılar ürünün fonksiyonel olarak çalışmasını etkilemez.

Paslanmaz çelik havlupanların, çelik havlupan ve alüminyum havlupanlara göre ilk alım maliyeti daha pahalıdır. Ancak paslanmaz çelik havlupanlarda garanti 10 sene olduğu için uzun vadeli düşünüldüğünde aslında paslanmaz çelik havlupanlar fiyat anlamında da avantajlı hale gelirler.

Paslanmaz çelik malzemesi, çelik ve alüminyum malzemelere göre daha düşük ısı iletkenliğine sahiptir. Bu da Paslanmaz çelikten imal edilen radyatörlerin ne kadar iyi tasarlanırlarsa tasarlansınlar alüminyum radyatör ve çelik radyatörlere göre daha düşük ısı kapasitesine sahip olmaları demektir. Bu nedenle biz Hammamonline.com olarak paslanmaz çelik malzemeyi daha çok banyoda ihtiyaç duyduğumuz havlupan tasarımlarında kullanmaktayız. Radyatör tasarımlarımızda birazdan bahsedeceğimiz alüminyum malzeme tercih etmekteyiz. Paslanmaz çelik havlupanlar farklı ısı kaynaklarının olduğu (sıcak su vb.) ve sürekli içinde yaşanmadığı için ısı ihtiyacının daha düşük olduğu banyolarda dekoratif ve uzun ömürlü olmaları nedeni ile tercih edilmektedir.

Çelik Havlupanın Özellikleri Nedir?

Çelik malzeme çıplak hali ile oksijenle reaksiyon vererek paslanmaktadır. Bu nedenle çelik malzemeyi kaplamak veya boyamak gerekir. Bu ürünlerde kaplama veya boya yüzeyin oksijenle temasını kesen bariyer görevi görmektedir bu nedenle doğru kalınlıklarda ve üretim şartlarında kaplama veya boya yapılması ürünlerin ömrü açısından çok önemlidir. Çelik havlupanlar paslanmaz çelik havlupanların aksine dışarıdan gelecek çarpma/darbelere dayanıklı değillerdir. Bu şekilde oluşacak boya veya kaplamanın çizilmesi, krom veya beyaz havlupanınızın hasar aldığı noktadan paslanmasına neden olur. Hammamonline.com olarak çelik havlupanlarımızı çeşitli renklerde ve krom kaplama ile beğeniye sunmaktayız. Çelik havlupanların genel olarak avantajı ekonomik oluşları ve ısı kapasitesinin paslanmaz çelik havlupanlara göre daha yüksek olmasıdır. Krom ve beyaz boyalı havlupanlarımız 5 sene garantilidir.

Alüminyum Radyatör - Alüminyum Havlupanın Özelliği Nedir?

Alüminyum malzeme çelik ve paslanmaz çelik malzemeye göre çabuk ısınır ve soğur. Alüminyum radyatörler, çekirdek ailenin küçüldüğü, evde vakit geçirmenin azaldığı, enerji sarfiyatının minimumda tutulduğu günümüz şartlarında daha çok tercih edilmektedir. Daha az su içeriği ile daha az enerji sarfiyatı ile ısınabilirler. Avantajları, çelik radyatörlere göre daha ince, estetik ve daha hafif olmalarıdır. Modele göre değişmekle birlikte çelik radyatörlere yakın ısı kapasitesi verirler.

Çelik -Panel radyatörlere göre 3-4 kat paha pahalı olabilirler. Hammam alüminyum radyatörler ve alüminyum havlupanlar 5 yıl garantilidir.

Hammam Havlupan ve Radyatörlerin Birbiri İçinde Fiyat, Tasarım ve Isı Kapasitesi Olarak Karşılaştırılması Nasıl Olur?

Seçim Yapamıyorum Yardım Edebilir misiniz?

Hammam Keşif-Montaj hizmeti için 0850 363 34 00 numaralı telefondan destek alabilirsiniz.